marți, 2 iunie 2009

Reciclarea - o joacă

Acum câteva zile d a remarcat pubelele pentru reciclat sticla, plastic şi hârtie şi, după explicaţiile aferente, ne-am mobilizat şi ne-am dotat cu 3 cosuri de gunoi noi. Din Ikea, evident, colorate şi simpatice foc.

Pentru el e o joacă nemaipomenită. Şi, de ce nu, şi pentru noi. Curăţenia împreună e mult mai interesantă, are treburi foarte importante de făcut, salvează planeta :).

Acum nu ne ramâne decât să mai studiem un pic dacă tot ce zboară se mănâncă, respectiv dacă tot ce e plastic poate merge la reciclare şi ce putem face cu dozele de aluminiu. Dacă aveţi informaţii despre, mi-ar fi de un real ajutor.

7 comentarii:

  1. http://www.ecotic.ro/
    nu e chiar un site pt deseurile asa cum le stii tu- plastic, hartie, carton etc. e despre electronice si electrocasnice ma gandeam ca poate te ajuta sa-i explici Micului Print mai multe despre asta...Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. deci diana, noi triem
    deseurile de la bucatarie, adica coji de legume si fructe in general, in compostor in gradina (utilizat apoi pentru fertilizare)
    plastic (sticle de plastic, cutii de plastic, dar din plastic dur) carton, hirtie (ziare, reviste, ambalaje diverse, nu insa cu folii de plastic subtire, pe acelea le scot), cutiile de lapte, cartonul de la hirtia igienica, cutiile de conserve (din alu' cred) in sacii "galbeni" pe care ii ridica cei ce se ocupa de reciclare o data pe saptamina
    sticlele de sticla, borcane si altele asemenea in bene speciale
    dopurile de la sticlele de plastic se colecteaza pe la locurile de munci (rire), folosesc la confectionarea de accesorii pentru carucioarele electrice ale handicapatilor
    hainele in stare buna dar prea mici/ pe care nu le mai purtam, si incaltamintea la fel, in bene speciale (mai nou, in unele magazine, iti primeste incaltamintea veche si ai o reducere cind cumperi incaltaminte noua)
    ah, apa de ploaie se stringe in gradina intr-o pubela, udam cu ea apoi plantele
    medicamentele uzate le duc inapoi la farmacie, se ocupa ei de distrugerea lor
    bateriile uzate si cartusele de imprimanta goale, in punctele de colectare de prin diverse magazine (in general)
    cit despre aparatura, electromenajer si altele asemenea, sint déchéteries unde le poti depune; tot acolo sint si bene pentru deseuri verzi (bradul de Craciun, iarba tunsa din spatiul verde)
    noh, nu stiu daca ti-am dat ceva informatii utile, caci nu stiu cum e organizata la voi treaba cu reciclarea

    pe de alta parte...cataloage de magazin, reviste, diverse chestii publicitare, le mai pastrez, le decupeaza Elouan cu mare veselie
    si multe alte obiecte se pot recicla in mod ...creativ , mai un omulet dintr-o sticla si cu capul dintr-o mingiuca, mai o casuta din carton (ah, si tocmai am descoperit niste site-uri care explica cum se face mobila din carton! bun, nu m-as risca, dar ceva care sa serveasca de jucarii pentru Elouan tot as face in vacanta) si altele asemenea

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, ieri vecinii noştri de sus au cumpărat mobilă şi ne-am oferit noi să ducem cartoanele şi plasticele la pubelele cu pricina. Am încărcat maşina, toate bune şi frumoase, mers, depozitat. Azi când am trecut pe acolo, cineva luase toate cartoanele noastre care umpluseră cutia de hârtie şi le putase la plastice, care era mai goala :((

    Mădălina, acum mă uit.

    Până una alta am făcut o pungută în care strângem bateriile şi mai am vreo 2 telefoane vechi pe care le vom duce la un Vodafone sau Orange, de ei ştiu sigur că au în magazine un loc special pt astea.

    Ştiu că văzusem mai demult o emisiune pe Discovery unde ziceau că aluminiul este reciclabil 80%. Deci pentru asta musai trebuie sa găsesc unde să le duc, mai ales că eu consum destul pepsi şi sunt sigură că lui d i-ar plăcea să strivească cutiile :)

    Teodora, eu ştiam că cutiile de lpate nu se reciclează. Oi fi reţinut greşit? Că hârtia trebuie să fie curata. Hmmm..trebuie să mă documentez.

    Oricum, facem asta de nici o săptămână şi mi se pare absolut incredibil cât din ce consumăm se poate recicla. Cred ca până acum am aruncat vreo 2 saci de menajer şi vreo 8 au ajuns la reciclat. Enorm! Ce om fi păzit până acum nu ştiu :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident, voiam să spun
    'Mădălina, mulţumesc frmuos, mă uit acum' :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah si era sa uit...ai niste premii de la noi:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu reciclez cutiile cu lapte, au pe ele semnul de reciclare, deci merg. Alaturi de alte cutii, cartoane, hartii le ducem la borcanele de reciclat.

    Plasticele le pun intr-un sac special de la ghena, sunt singurele ce se recicleaza in bloc.

    Nu stiu nici eu ce sa fac cu recipientele din aluminiu. Si ele se recicleaza, dar nu stiu unde. Stiu ca a fost o campanie saptamana trecuta doar pentru aluminiu, dar a fost una punctuala, nu am vazut recipient de reciclat pe niciunde.

    RăspundețiȘtergere