duminică, 7 iunie 2009

Un parc cu cap

Unde iarba-i mai verde ca-n Herăstrău. La propriu. Şi e şi gazon. Pe ici tuns proaspăt, pe colo mai puţin, dar e gazon. Verde.

Unde băncile sunt mai multe, mai bine puse, nu ca-n Cişmigiu, să-ţi respire vecinul în obraz. Şi bănci adevărate, nu scânduri rupte şi mucegăite sprijinite de un cadru metalic din vremuri apuse.

Unde dalajul de pe jos te lasă să mergi şi pe role, şi cu bicicleta, ba mai arată şi bine pe deasupra.

Unde locurile de joacă pentru copii au dale speciale pe jos şi unde nu rişti să dea leagănul peste tine sau să rămâi cu mânerele-n mână.

Unde sunt difuzoare peste tot dar nu auzi muzica decât dacă vrei, unde nu-ţi trezesc clopoţeii copilul şi nici instinctele animalice.

Unde găseşti imagini „din filme”, cu un copac uriaş superb înconjurat de băncuţe cochete.

Unde lacul nu pute.

Unde nici să vrei nu găseşti junk-food, cu atât mai puţin să fure ochii copilului cu n ambalaje ţipătoare. Şi unde găseşti, chiar la ieşirea din parc, un chioşc cu fructe şi legume.

Acolo eu să mor aş vrea,
Acolo vreau eu să trăiesc!

În I.O.R.

7 comentarii:

  1. :)) daca e liber si la stat pe iarba, m-as muta si eu acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştii ce e culmea? Că n-am mai simţit nevoia să mă aşez pe iarbă. Era atât de plăcut încât nici măcar nu m-am uitat dupa refugiul în iarbă.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)atunci IOR sa fie!!!
    Ce faceti sambata viitoare? Ne vedem pe Artur Verona, la Street Delivery, cu niste slinguri eventual? Eu merg, ad hoc, cu cerceii:)si sambata organizam si un troc-ad hoc. Ce nu folosesti, da mai departe! O sa iti trimit flyerul, sa ma ajuti sa raspandesc ideea, daca ti se pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stau exact langa el, ceea ce face Bucurestiul mult mai suportabil. E intr-adevar o minunatie, mai ales pe la pranz in zile de lucru cand nu e aproape nimeni, uneori ma simt in alta tara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super, ne bucuram ca va place - pentru noi e parcul "de langa casa" si "de zi cu zi".

    Ne mai vedem in parc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru toţi cei care s-ar muta unde e liber la stat în iarbă: „Please Walk on the Grass”.

    V-aştept... :-)

    RăspundețiȘtergere